08000606

NUMRI JESHIL: PA PAGESË

........................................

KMD i Rekomandon Këshillit të Ministrave të zgjerojë listen e subjekteve përfituese të paketës socio-ekonomike
KMD i Rekomandon Këshillit të Ministrave të zgjerojë listen e subjekteve përfituese të paketës socio-ekonomike
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi ndjek me vëmendje dinamikën e përballimit të përhapjes së COVID-19 në vendin tonë dhe marrjen e masave nga ana e qeverisë. Institucioni i KMD ka analizuar VKM nr.236, datë 19/03/2020, ku përcaktohet ndër të tjera lista e subjekteve përfituese, gjatë periudhës së fatkeqësisë natyrore, si pasojë e CODIV19. Pas ankesës së Qendës për Advokim Social për shkak të gjendjes ekonomike-familjare dhe analizës të situatës faktike, si dhe parashikimeve në VKM nr.236 ...
Lexo më shumë
Njoftim i KMD në lidhje me zhvillimin e seancave dëgjimore
Njoftim i KMD në lidhje me zhvillimin e seancave dëgjimore
PEZULLIMIN DHE SHTYRJEN E SEANCAVE DËGJIMORE TË PLANIFIKUARA SI DHE PROÇEDURËN E MARRJES SË ANKESAVE   Në mbështetje të Ligjit nr.10221/2010 “Për Mbrojtjen nga Diskriminimi” dhe Vendimit të datës 09.03.2020 të Komitetit të Përkohshëm “Për Infeksionin e Përhapur nga Coronavirusi i ri” me qëllim mbrojtjen e shëndetit të popullatës nga infeksioni i shkaktuar nga COVID-2019, URDHËROJ: Pezullimin e të gjitha seancave dëgjimore të planifikuara dhe në proces planifikimi, për shkak të situatës së ...
Lexo më shumë
Komisioneri Gajda në konferencën e nivelit të lartë për 25 vjetorin e ECRI
Komisioneri Gajda në konferencën e nivelit të lartë për 25 vjetorin e ECRI
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda mori pjesë në konferencën e nivelit të lartë për 25 vjetorin e ECRI (Komisioni Europian kundër Racizmit dhe Intolerancës), ku në axhendë është nevoja për një përpjekje të re në luftën kundër Racizmit dhe intolerancës në shoqëritë tona. Më herët Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda mori pjesë në Grupin e punës së EQUINET, mbi standartet dhe projektet e institucioneve të barazisë, që po mbahet në Francë. ...
Lexo më shumë
Deklaratë për shtyp e KMD mbi përdorimin e gjuhës së urrejtjes
Deklaratë për shtyp e KMD mbi përdorimin e gjuhës së urrejtjes
  Nisur nga publikimi në media i disa shprehjeve që i atribuohet nën/Kryetarit të Kuvendit, z. Myslym Murrizi, në lidhje me përdorimin e gjuhës së urrejtjes përçmuese dhe denigruese kundrejt komunitetit rom, Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda fton deputetin që të qartësojë qëndrimin e tij, mbi këtë shqetësim. Përdorimi i termave që cënojnë dinjitetin e njeriut dhe për më shumë nga persona publikë që kanë rezonancë në media, duke ndikuar në sjellje, mënyra mendimi dhe n ...
Lexo më shumë
Hapet zyra rajonale e KMD në FIER. Përzgjedhje strategjike
Hapet zyra rajonale e KMD në FIER. Përzgjedhje strategjike
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda, së bashku me autoritetet lokale të Fierit përuruan çeljen e zyrës rajonale të KMD në Fier, pranë sporteleve të ADISA-s, ku qytetarët e 3 qarqeve Fier, Vlorë e Lushnje do të kenë mundësinë të informohen, ankohen dhe të gjejnë të drejtën e tyre, nëse ndjehen të diskriminuar. Krahas Komisionierit Dr. Gajda, Prefektit të Qarkut Fier, Baki Bala, në ceremoni mori pjesë dhe zv/Kryetarja e Bashkisë Fier, Enkelejda Peshkëpia që vlerësuan përzgjedh ...
Lexo më shumë
KMD në takimin e Këshillit Kombëtar të Integrimit Europian
KMD në takimin e Këshillit Kombëtar të Integrimit Europian
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda mori pjesë në takimin e radhës të Këshillit Kombëtar i Integrimit Europian. Takimi kishte si tematika kryesore: “Ecurinë dhe të rejat më tëfundit nga institucionet në kuadër të negociatave të anëtarësimitnga muaji Mars 2019” si dhe “Progresin e realizuar ngainstitucionet e pavarura për adresimin e rekomandimeve të Komisionit Evropian në raportin e vitit 2019 për Shqipërinë sidhe nënkomitetit BE🇪🇺-Shqipëri për Drejtësi, Liri ...
Lexo më shumë
Komisioneri Dr. Gajda në Festivalin e Rinisë
Komisioneri Dr. Gajda në Festivalin e Rinisë
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi Robert Gajda mori pjesë në Festivalin e Rinisë, të organizuar nga World Vision Albania, e cila bëri bashkë në Tiranë qindra të rinj nga Shqipëria, Kosova dhe Bosnje dhe Hercegovina kundër dhunës ndaj fëmijëve. Dhuna, në çdo formë të saj mbetet prezente në shoqërinë shqiptare. Sipas një raporti në rang republike rreth 70% e fëmijëve deri në moshën 18 vjeç pranojnë se qoftë një herë në jetë kanë përjetuar një formë dhune. Në krye të listës mbetet dhuna ps ...
Lexo më shumë
“Fëmijët dhe reklamat në transmetimet audiovizive”
“Fëmijët dhe reklamat në transmetimet audiovizive”
Stafi i zyrës së Komisionerit për Mbrotjen nga Diskriminimi mori pjesë në tryezën e diskutimit “Fëmijët dhe reklamat në transmetimet audiovizive”, të organizuar nga Autoriteti i Mediave Audiovizive (AMA). Diskutimi u përqendrua te koordinimi i institucioneve në evidentimin e rasteve të shkeljes së Kodit të Transmetimit si dhe mundësinë e organizimit të fushatave të informimit dhe ndërgjegjësimit me redaksitë audiovizive por edhe me vetë prindërit dhe komunitetin e fëmijëve. Të pranishëm në këtë ...
Lexo më shumë
[events-calendar-templates template="default" category="all" date_format="default" start_date="" end_date="" limit="10" order="ASC" hide-venue="no" time="future" title="Evente"]

Viti 2018

Vendime të KMD-së

Viti 2016

Vendime të KMD-së

Viti 2014

Vendime të KMD-së

Viti 2012

Vendime të KMD-së

Viti 2017

Vendime të KMD-së

Viti 2015

Vendime të KMD-së

Viti 2013

Vendime të KMD-së

Viti 2011

Vendime të KMD-së

Viti 2019

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2017

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2015

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2013

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2011

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2018

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2016

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2014

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2012

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2017

Rekomandime Legjislative

ZYRAT

Tiranë

Shkodër

Gjirokastër

Korçë

SONDAZH

A jeni ndjerë ndonjëherë të diskriminuar

Loading ... Loading ...

GALERI

Tiranë

et-

Adresa: Rruga “Durrësit” (ish Ministria e Mjedisit), Tiranë
Tel: + 355 4 243 1078
E-mail: info@kmd.al

Shkodër

et-

Adresa: Pranë Bashkisë Shkodër, Rr.13 Dhjetori, Nr.1
Kodi Postar: 4001
Tel: + 355 4 243 1078
E-mail: info@kmd.al

Korçë

et-

Adresa: Pranë Bashkisë Korçë, Rr:28 Nentori, Nr.1
Kodi Postar: 7001
Tel: + 355 4 243 1078
E-mail: info@kmd.al

Fier

et-

Adresa: ADISA Lagjia 11 Janari, “Shtëpia e Ushtarakëve”
Kodi Postar: 9301
Tel: + 355 4 243 1078
E-mail: info@kmd.al

Rreth Nesh

Veprimtaria e Komisionerit realizohet nëpërmjet shqyrtimit të ankesave të subjekteve që pretendojnë se janë viktima të sjelljeve diskriminuese apo që e nxisin atë, jo vetëm nga  administrata publike, por edhe nga subjektet private.

Shkarkoni Aplikacionin

Shkarko aplikacionin për versionin IOS

 Shkarko aplikacionin për versionin ANDROID