08000606

NUMRI JESHIL: PA PAGESË

........................................

Komisioneri Gajda merr pjesë në aktivitetin kundër trafikimit të qenieve njerëzore
Komisioneri Gajda merr pjesë në aktivitetin kundër trafikimit të qenieve njerëzore
Në kuadër të muajit kundër trafikimit të qenieve njerëzore, Qendra “Tirana Art” në bashkëpunim me Ambasadën e Vëndeve të Ulëta në Shqipëri organizuan aktivitetin “Handle with Care!“. Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda i ftuar në panel, së bashku me deputeten e Kuvendit️ Elona Gjebrea, studiuesen Lori Amy, Jona Dividi Drejtuese e Qendres Tirana Art, Jimini Hignett dhe Patricia Kaersenhout (realizueset e veprave artistike) bashkëbiseduan me të r ...
Lexo më shumë
Njoftim për shtyp: KMD, Komuniteti rom dhe egjiptian dhurojnë gjak
Njoftim për shtyp: KMD, Komuniteti rom dhe egjiptian dhurojnë gjak
Tiranë. 17/10/2018 Në kuadër të nismës së ndërmarrë nga Aleanca për Dhurimin e Gjakut, Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda në bashkëpunim me përfaqësuesit e komunitetit Rom dhe Egjiptian, si dhe bankën e Gjakut në QSUT do të marrin pjesë në një seancë dhurimi gjaku pranë institucionit të Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi, me datë 24 tetor 2018, ora 12.00. Të pranishëm do të jenë edhe përfaqësues të organizatave ndërkombëtare në Shqipëri. Ftohen mediat për ta ndjeku ...
Lexo më shumë
Komisioneri Gajda në takimin për kushtin nr. 5 të BE: Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut
Komisioneri Gajda në takimin për kushtin nr. 5 të BE: Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi Robert Gajda mori pjesë në aktivitetin të quajtur #5tullat të organizuara nga Komunitetit Zëri i Integrimit, një platformë inovative që bën bashkë profesionistët e rinj dhe kontributin vullnetar për prioritetet e BE për Shqipërinë dhe në veçanti kushtin nr. 5: Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut. Komisioneri Gajda foli për situatën e diskriminimit në vend dhe rolin e rëndësishëm të institucioneve ekzekutive dhe legjislative për përmirësimit të kuadrit li ...
Lexo më shumë
Komisioneri Gajda bashkëbisedim me anëtarë të Aleancës Kundër Diskriminimit të LGBT
Komisioneri Gajda bashkëbisedim me anëtarë të Aleancës Kundër Diskriminimit të LGBT
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda zhvilloi një bashkëbisedim me anëtarë të Aleancës Kundër Diskriminimit të LGBT (lesbike, gej, biseksualë, transgjinorë). Gjatë bashkëbisedimit Aleanca kundër Diskriminimit të LGBT kërkoi nga zyra e Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi: -Mbështetje për personat LGBT dhe familjarët e tyre që duan të ndajnë problemet me dikë që mund t’i kuptojë dhe ndihmojë. – Advokaci dhe lobim me aktorë të tjerë të shoqërisë civile, aktorë qeve ...
Lexo më shumë
Komisioneri Gajda priti dy zyrtarë të lartë të policisë Suedeze
Komisioneri Gajda priti dy zyrtarë të lartë të policisë Suedeze
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda priti në një takim dy zyrtarë të lartë të Policisë Suedeze, në vizitë në Shqipëri në kuadër të Programit Ndërkombëtar të Trajnimit për Dhunën me Bazë Gjinore. Komisioneri Gajda informoi znj. Karin Antonsson për aktivitetin e zyrës së KMD për trajtimin e dhunës me bazë gjinore, duke u fokusuar në diskriminimin gjinor në punë dhe aksesin në shërbime publike. Nga ana e tyre, dy zyrtarët e lartë të Policisë suedeze informuan komisionerin Gajda ...
Lexo më shumë
Komisioneri Gajda flet në prezantimin e Indexit për Barazinë në Punësim të komunitetit LGBTIQ
Komisioneri Gajda flet në prezantimin e Indexit për Barazinë në Punësim të komunitetit LGBTIQ
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda mori pjesë në prezantimin e Indexit për Barazinë në Punësim të komunitetit LGBTIQ, 2018, të kryer nga The HeadHunter: një nga grupet më të mëdha negociatore të punësimit në disa shtete të rajonit. Komisioneri Gajda vlerësoi gjetjet e Indexit si shumë të vlefshme për identifikimin e problematikave të komunitetit LGBTIQ në aspektet e punësimit, jo vetëm në administratën publike, por edhe në sektorin privat. Po ashtu, ai inkurajoi studimet dh ...
Lexo më shumë
Komisioneri Gajda intervistë për Report Tv, mbi situatën e Diskriminimit në vend
Komisioneri Gajda intervistë për Report Tv, mbi situatën e Diskriminimit në vend
I ftuar në studion e ‘Report Tv’, Komisioneri i ri Anti-Diskriminimit, Robert Gajda ka folur mbi komunitetet dhe grupet e njerëzve më të diskriminuar dhe mbi masat që merren nga institucioni që ai drejton për parandalimin e tyre. Gajdja është shprehur se komuniteti më i diskriminuar në vend është ai i romëve dhe egjiptjanëve, ndërsa më pas vijnë personat më aftësi të kufizuara. Vendin e parë e zë komineteti rom dhe egjiptjan, më pas renditen personat me aftësi të kufizuara, ndërsa në vendin e tr ...
Lexo më shumë
KMD mbështeti Aktivitetin e Personave që nuk Dëgjojnë: Me gjuhën e shenjave, të gjithë janë të përfshirë
KMD mbështeti Aktivitetin e Personave që nuk Dëgjojnë: Me gjuhën e shenjave, të gjithë janë të përfshirë
Në javën Ndërkombëtare të Personave që nuk Dëgjojnë, Shoqata Kombëtare Shqiptare e Njerëzve që Nuk Dëgjojnë (ANAD) në bashkëpunim me Komisionerin për Mbrojtjen nga Diskriminimi, mbështetur nga Shoqata e Njerëzve që Nuk Dëgjojne në  Finlandë,  FAD , organizuan në  datë 25  Shtator  2018  aktivitetin me temë: “ME GJUHËN E SHENJAVE, GJITHKUSH ËSHTË I PËRFSHIRË!”, që synonte promovimin e gjuhës së shenjave shqipe si një kusht paraprak i përmbushjese së të drejtave për njerëzit që nuk dëgjojnë dhe re ...
Lexo më shumë

Evente

There are no upcoming events at this time.

Viti 2018

Vendime të KMD-së

Viti 2018

Vendime të KMD-së

Viti 2017

Rekomandime Legjislative

ZYRAT

Tiranë

Shkodër

Gjirokastër

Korçë

SONDAZH

A jeni ndjerë ndonjëherë të diskriminuar

Loading ... Loading ...

GALERI

Tiranë

et-

Adresa: Rr: Sami Frashëri, Nr 10, Kati II, Tiranë
Kodi Postar: 1019
Tel: + 355 4 243 1078
E-mail: info@kmd.al

Shkodër

et-

Adresa: Pranë Bashkisë Shkodër, Rr.13 Dhjetori, Nr.1
Kodi Postar: 4001
Tel: + 355 4 243 1078
E-mail: info@kmd.al

Gjirokastër

et-

Adresa: Ish "Shtëpia e Oficerave" ADISA, Gjirokastër
Kodi Postar: 6001
Tel: + 355 4 243 1078
E-mail: info@kmd.al

Korçë

et-

Adresa: Pranë Bashkisë Korçë, Rr:28 Nentori, Nr.1
Kodi Postar: 7001
Tel: + 355 4 243 1078
E-mail: info@kmd.al

Rreth Nesh

Veprimtaria e Komisionerit realizohet nëpërmjet shqyrtimit të ankesave të subjekteve që pretendojnë se janë viktima të sjelljeve diskriminuese apo që e nxisin atë, jo vetëm nga  administrata publike, por edhe nga subjektet private.

Shkarkoni Aplikacionin

Shkarko aplikacionin për versionin IOS

 Shkarko aplikacionin për versionin ANDROID