08000606

NUMRI JESHIL: PA PAGESË

........................................

Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi z. Robert Gajda priti në takim znj.Dunja Mijatoviç, Komisioneren e të Drejtave të Njeriut në Këshillin e Evropës, në vizitën e saj të parë në detyrën e re.

Komisioneri Gajda informoi komisioneren e KiE-së Mijatoviç për situatën e Diskriminimit në vend, rolin e zyrës së KMD për mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe prioritet e mandatit të tij për të mbrojtur qytetarët nga çdo lloj diskriminimi.

Nga ana saj, Komisionerja Mijatoviç falenderoi për sintezën e gjendjes aktuale të luftës kundër Diskrimiminimit, duke vënë në dukje, se ka zgjedhur Shqipërinë për të vizituar të parin vend në turin e saj rajonal, që do të finalizohet me një raport të gjendjes së të drejtave të Njeriut në këto vende.

Ndërkohë dy komisionerët prekën në veçanti dy tema: të drejtat e fëmijëve dhe problematikat e personave me aftësi ndryshe në vend.

Komisioneri Gajda vuri në dukje bashkëpunimin institucional me Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë dhe Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale në disa çështje specifike që institucioni i Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi ka trajtuar në lidhje me të drejtat e fëmijëve, në veçanti të komunitetit rom dhe aksesueshmërinë e personave me aftësi ndryshe në institucione arsimore dhe shërbime sociale.

Tiranë

et-

Adresa: Rruga “Durrësit” Nr.27 Tiranë
Tel: + 355 4 243 1078
E-mail: info@kmd.al

Shkodër

et-

Adresa: ADISA Ish-Konvikti Safet Spahiu, Rruga: Edith Durham
Kodi Postar: 4001
Tel: + 355 67 449 6586
E-mail: info@kmd.al

Korçë

et-

Adresa: Pranë Ish Bashkisë Korçë, Rr:28 Nentori, Nr.1
Kodi Postar: 7001
Tel: +355 69 620 7371
E-mail: info@kmd.al

Fier

et-

Adresa: ADISA Lagjia 11 Janari, “Shtëpia e Ushtarakëve”
Kodi Postar: 9301
Tel: +355 69 516 1864 

Rreth Nesh

Veprimtaria e Komisionerit realizohet nëpërmjet shqyrtimit të ankesave të subjekteve që pretendojnë se janë viktima të sjelljeve diskriminuese apo që e nxisin atë, jo vetëm nga  administrata publike, por edhe nga subjektet private.

Shkarkoni Aplikacionin

Shkarko aplikacionin për versionin IOS

 Shkarko aplikacionin për versionin ANDROID