08000606

NUMRI JESHIL: PA PAGESË

........................................

Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi u sinjalizua në rrjetet sociale dhe u njoh përmes medias me incidentin e ndodhur në emisionin e pasdites së djeshme në Top Channel (Ftesë në 5, ora 17.00 – 29/09/2022), ku ndaj aktivistes dhe gazetares Zhaklin Lekatari përdoren shprehje të gjuhës seksiste dhe denigruese per shkak gjinie, si dhe gjuhë e dhunshme nga personi Olsi Jazexhi.
Institucioni i Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi shpreh keqardhjen per mosmarrjen e masave adeguate nga ana e drejtueses së programit. Gjithashtu, i kërkon Televizionit Kombëtar “Top Channel, Departamentit përgjegjës të programacionit dhe moderatores që të marrin masat paraprake të përkohshme të heqjes së videos nga të gjitha kanalet e tyre zyrtare dhe jo zyrtare, si dhe të bashkëpunojnë me hetimin e nisur kryesisht nga Komisioneri.
Dhuna verbale, psikologjike dhe shprehje të gjuhës seksiste dhe denigruese janë të papranueshme dhe për më shumë të dënueshme kur përdoren në hapësira publike mediatike, në emisione me audiencë të gjërë dhe në fasha orare me rezonancë të lartë të popullsisë, ku përfshihen edhe fëmijët dhe të rinjtë.
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi garanton me ligj të drejtat e njeriut dhe lufton diskriminimin, duke promovuar barazinë, tolerancën dhe mirëkuptimin.
KMD
30/09/2022

Tiranë

et-

Adresa: Rruga “Durrësit” Nr.27 Tiranë
Tel: + 355 4 243 1078
E-mail: info@kmd.al

Shkodër

et-

Adresa: ADISA Ish-Konvikti Safet Spahiu, Rruga: Edith Durham
Kodi Postar: 4001
Tel: + 355 67 449 6586
E-mail: info@kmd.al

Korçë

et-

Adresa: Pranë Ish Bashkisë Korçë, Rr:28 Nentori, Nr.1
Kodi Postar: 7001
Tel: +355 69 620 7371
E-mail: info@kmd.al

Fier

et-

Adresa: ADISA Lagjia 11 Janari, “Shtëpia e Ushtarakëve”
Kodi Postar: 9301
Tel: +355 69 516 1864 

Rreth Nesh

Veprimtaria e Komisionerit realizohet nëpërmjet shqyrtimit të ankesave të subjekteve që pretendojnë se janë viktima të sjelljeve diskriminuese apo që e nxisin atë, jo vetëm nga  administrata publike, por edhe nga subjektet private.

Shkarkoni Aplikacionin

Shkarko aplikacionin për versionin IOS

 Shkarko aplikacionin për versionin ANDROID