08000606

NUMRI JESHIL: PA PAGESË

........................................

Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi u njoh përmes mediave për protestën e sotme 9 maj në Sheshin Skëndërbej, në të cilën policia e Shtetit tentoi të shperndajë disa qytetarë, si dhe ka shoqëruar mbi 10 pjesëmarrës.
E drejta e shoqërisë civile për të protestuar, në respektim të rregullave të distancimit fizik dhe masave të higjenës për shkak të COVID19, është e garantuar me Kushtetutë (neni 47).
Detyra e organeve ligjzbatuese për të respektuar Ligjin Mbrojtjen Civile (nr 45/2019) duhet të jetë konform edhe me ligjin për Policinë e Shtetit (108/2014, neni 5) që garanton dinjitetin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut, proporcionalitetin dhe mosdiskriminim.
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi konstatoi përmes pamjeve filmike sjellje jo proporcionale të efektivëve të policisë së Shtetit, ushtrim të forces fizike ndaj grave, si dhe mosmarrje të masave të distancimit fizik për shoqërimin në ambientet e komisariatit.
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi nxit policinë e Shtetit dhe qytetarët të vetpërmbahen në sjelljet publike dhe të komunikojnë me etikë. Respektimi i dinjitetit njerëzor duhet të udhëheqë gjithmonë veprimet e organeve publike sidomos në kohë të gjendjes së jashtëzakonshme

Tiranë

et-

Adresa: Rruga “Durrësit” Nr.27 Tiranë
Tel: + 355 4 243 1078
E-mail: info@kmd.al

Shkodër

et-

Adresa: ADISA Ish-Konvikti Safet Spahiu, Rruga: Edith Durham
Kodi Postar: 4001
Tel: + 355 67 449 6586
E-mail: info@kmd.al

Korçë

et-

Adresa: Pranë Ish Bashkisë Korçë, Rr:28 Nentori, Nr.1
Kodi Postar: 7001
Tel: +355 69 620 7371
E-mail: info@kmd.al

Fier

et-

Adresa: ADISA Lagjia 11 Janari, “Shtëpia e Ushtarakëve”
Kodi Postar: 9301
Tel: +355 69 516 1864 

Rreth Nesh

Veprimtaria e Komisionerit realizohet nëpërmjet shqyrtimit të ankesave të subjekteve që pretendojnë se janë viktima të sjelljeve diskriminuese apo që e nxisin atë, jo vetëm nga  administrata publike, por edhe nga subjektet private.

Shkarkoni Aplikacionin

Shkarko aplikacionin për versionin IOS

 Shkarko aplikacionin për versionin ANDROID