08000606

NUMRI JESHIL: PA PAGESË

........................................

Deklaratë e KMD mbi dy rastet e gjuhës së urrejtjes online ndaj bashkatdhetarëve
Deklaratë e KMD mbi dy rastet e gjuhës së urrejtjes online ndaj bashkatdhetarëve
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda përshëndet veprimin e Policisë së Shtetit për të hetuar e referuar në prokurori dy rastet e gjuhës së urrejtjes online për shkak të besimit fetar të shqiptarëve në Maqedoninë e Veriut dhe Kosovë të bëra publike në media. Harmonia dhe toleranca ndërmjet besimeve fetare të kultivuar në shekuj është gurthemeli i fuqisë së popullit tonë, që duhet ruajtur me krenari dhe në respekt  të ligjeve. Gjuha e urrejtjes në vendin tonë po shënon rritje s ...
Lexo më shumë
Parimet, politikat dhe standardet e një mjedisi të sigurtë pune
Parimet, politikat dhe standardet e një mjedisi të sigurtë pune
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi në bashkëpunim me UNDP Shqipëri, Avokati i Popullit dhe Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale organizuan dje një tryezë konsultimi me temë “Parimet, politikat dhe standardet e një mjedisi të sigurtë pune”. Ekzistenca e politikave dhe procedurave kundër ngacmimit dhe ngacmimit seksual në vendin e punës në administratën publike dhe entitetet private kontribuojnë në një mjedis të sigurt pune ishin në fokusin e diskutimeve. Në fjalën e ...
Lexo më shumë
Komisioneri Dr. Gajda leksion të hapur në Kolegjin Universitar të Biznesit
Komisioneri Dr. Gajda leksion të hapur në Kolegjin Universitar të Biznesit
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda zhvilloi sot një Leksion të hapur me studentët e Kolegjit Universitar të Biznesit, në Tiranë️. Gjatë bashkëbisedimit komisioneri Dr. Gajda prezantoi ligjin për Mbrojtjen nga Diskriminimi, instancat e paraqitjes së një ankese dhe mënyra e trajtimit të saj, brenda afateve të përcaktuara në ligj, si dhe masat që merret nga institucioni i KMD kur konstaton akte diskriminimi. Po ashtu, studentët u informuan për veprimtarinë e përditshme ...
Lexo më shumë
Diskriminimi me bazë Gjinore dhe Puna në Shqipëri️
Diskriminimi me bazë Gjinore dhe Puna në Shqipëri️
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda mori pjesë në promovimin e hulumtimit “Diskriminimi me bazë Gjinore dhe Puna në Shqipëri️”, realizuar nga Aleanca Gjinore për Zhvillim. Komisioneri Dr. Gajda gjatë fjalë së tij vuri në dukje rritjen e ankesave të diskriminimit mbi bazë gjinore në vendin e punës dhe mekanizmat e zyrës së KMD që janë përdorur për të luftuar fenomenin. Në çfarëdo sfere të jetës që të konstatohet apo zhvillohet, publike apo private, diskrimi ...
Lexo më shumë
Konsulta kombëtare️: “Reforma e aftësisë së kufizuar dhe dialogu me grupet e interesit”
Konsulta kombëtare️: "Reforma e aftësisë së kufizuar dhe dialogu me grupet e interesit"
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda mori sot pjesë në konsultën kombëtare️ “Reforma e aftësisë së kufizuar dhe dialogu me grupet e interesit”, organizuar nga shoqata e të Verbërve të Shqipërisë. Konsulata përfshin diskutime me organizatat e aftësisë së kufizuar dhe aktorët e përfshirë në hartimin e reformës lidhur me transparencën e proçesit për vendimarrjes. Komisioneri Dr. Gajda vuri në dukje rritjen e ankesave PAK në zyrën e Komisionerit për Mbrojtjen n ...
Lexo më shumë
Komisioneri Gajda pret ambasadorin e delegacionit të BE në Tiranë, Z. Soreca
Komisioneri Gajda pret ambasadorin e delegacionit të BE në Tiranë, Z. Soreca
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda priti në një takim pune z. Luigi Soreca, Ambasador i Delegacionit të Bashkimit Europian në Shqipëri.  Komisioneri Gajda informoi ambasadorin Soreca për veprimtarinë e KMD në promovimin e barazisë dhe luftimin e diskriminimit në vend, përmes mekanizmave që i jep Kushtetuta, ligji dhe konventat e ndryshme.  Nga ana e tij, ambasadori i BE Soreca falenderoi për bashkëpunimin institucional dhe vuri në dukje rëndësinë që ka prioriteti i 5-të i B ...
Lexo më shumë
Mos Shiko Si Jam Shiko Çfarë Mund Të Bëj – Jo Diskriminimit!
Mos Shiko Si Jam Shiko Çfarë Mund Të Bëj – Jo Diskriminimit!
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, në bashkëpunim me organizatat e shoqërisë civile Caritas Albania, shoqatën Ndihmo Jetën, Shoqata Kombëtare Shqiptare e Njerëzve që nuk Dëgjojnë ANAD, Shoqatën e Fëmijeve me Aftësi të Kufizuar Met PAK, qendrën Zhvillimit Ditore Lezhë dhe fshirës Agjencinë e Parqeve dhe Rekreacionit në Tiranë – organizuan eventin gjithëpërfshirës multi-displinar: sport, art dhe panair i aftësive kanë më shumë nevojë për përkudesje, pasi përfshirja aktive në sport dhe art ...
Lexo më shumë
Komisioneri Gajda në konferencën “Studimet gjinore, Ligji, Media dhe Shoqëria”
Komisioneri Gajda në konferencën “Studimet gjinore, Ligji, Media dhe Shoqëria”
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda mori pjesë në konferencën e VI Ndërkombëtare në Shkenca Humane, me temë: “Studimet gjinore, Ligji, Media dhe Shoqëria”, pranë Kolegjin Universitar “Bedër”. Gjatë fjalës së tij, Komisioneri Gajda preku çështjet dhe aspektet ligjore në lidhje me gjininë. Ai theksoi rëndësinë e ligjit në këto çështje, duke e parë atë jo vetëm si detyrim, por edhe si kulturë jetese. Më tej ai u shpreh se ligji është i mirë por ka disa probleme në zbatim. Konfe ...
Lexo më shumë
[events-calendar-templates template="default" category="all" date_format="default" start_date="" end_date="" limit="10" order="ASC" hide-venue="no" time="future" title="Evente"]

Viti 2018

Vendime të KMD-së

Viti 2016

Vendime të KMD-së

Viti 2014

Vendime të KMD-së

Viti 2012

Vendime të KMD-së

Viti 2017

Vendime të KMD-së

Viti 2015

Vendime të KMD-së

Viti 2013

Vendime të KMD-së

Viti 2011

Vendime të KMD-së

Viti 2019

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2017

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2015

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2013

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2011

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2018

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2016

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2014

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2012

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2017

Rekomandime Legjislative

ZYRAT

Tiranë

Shkodër

Gjirokastër

Korçë

SONDAZH

A jeni ndjerë ndonjëherë të diskriminuar

Loading ... Loading ...

GALERI

Tiranë

et-

Adresa: Rruga “Durrësit” (ish Ministria e Mjedisit), Tiranë
Tel: + 355 4 243 1078
E-mail: info@kmd.al

Shkodër

et-

Adresa: Pranë Bashkisë Shkodër, Rr.13 Dhjetori, Nr.1
Kodi Postar: 4001
Tel: + 355 4 243 1078
E-mail: info@kmd.al

Korçë

et-

Adresa: Pranë Bashkisë Korçë, Rr:28 Nentori, Nr.1
Kodi Postar: 7001
Tel: + 355 4 243 1078
E-mail: info@kmd.al

Rreth Nesh

Veprimtaria e Komisionerit realizohet nëpërmjet shqyrtimit të ankesave të subjekteve që pretendojnë se janë viktima të sjelljeve diskriminuese apo që e nxisin atë, jo vetëm nga  administrata publike, por edhe nga subjektet private.

Shkarkoni Aplikacionin

Shkarko aplikacionin për versionin IOS

 Shkarko aplikacionin për versionin ANDROID