08000606

NUMRI JESHIL: PA PAGESË

........................................

PROGRAMI KOMBËTAR I PRAKTIKAVE TË PUNËS, THIRRJA VI
PROGRAMI KOMBËTAR I PRAKTIKAVE TË PUNËS, THIRRJA VI
Në zbatim të Vendimit nr. 395, datë 29.04.2015, të Këshillit të Ministrave “Për miratimin e Programit Kombëtar të Praktikave të Punës në Administratën Shtetërore dhe Institucionet e tjera Publike”, i ndryshuar, Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë shpall thirrjen e gjashtë të “Programit Kombëtar të Praktikave të Punës”.   Informacionin rreth Programit, institucionet pjesëmarrëse, numrin e praktikantëve dhe profilet studimore të kërkuara mund t’i gjeni në linkun: http://praktika.arsimi.go ...
Lexo më shumë
Deklaratë kundër gjuhës së urrejtjes ndaj aktivistëve të LGBTI
Deklaratë kundër gjuhës së urrejtjes ndaj aktivistëve të LGBTI
“Aleanca kundër urrejtjes” ka ndjekur me shqetësim të thellë debatin publik i cili po zhvillohet prej disa ditësh në media televizive dhe mediat sociale lidhur me disa kërkesa për zgjerimin e disa të drejtave të komunitetit LGBTI në respektim të të drejtave të njeriut, të shprehura nga ana e përfaqësuesve të tyre. “Aleanca kundër urrejtjes” shpreh vendosmërinë kundër kërcënimeve, gjuhës së urrejtjes dhe çdo lloj dhune apo nxitjeje për përdorim të dhunës, të përdorur nga individë të ndryshëm publ ...
Lexo më shumë
Kodi i sjelljes për partitë politike në Shqipëri
Kodi i sjelljes për partitë politike në Shqipëri
Zbatimi i standardeve më të mira ndërkombëtare demokratike në fushatatat elektorale bazohet në respektimin e dinjitetit të barabartë të të gjitha qenieve njerëzore, lirinë e shprehjes dhe mendimit, dialogun demokratik, tolerancën dhe respektin e ndërsjelltë, duke luftuar kundër të gjitha formave të pretenduara të epërsisë së një grupi ndaj të tjerëve, si dhe diskriminimit dhe gjuhës së urrejtjes. Mbështetja e standardeve etike nga partitë politike, udhëheqësit e tyre, përfaqësuesit dhe kandidatë ...
Lexo më shumë
Deklaratë për Mediat! KMD kundër Dhunës ndaj grave
Deklaratë për Mediat! KMD kundër Dhunës ndaj grave
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi u njoh përmes portalit JOQ Albania me një ngjarje të rënde të ndodhur në ambientet e jashtme të spitalit të Fierit, ku një grua u dhunua barbarisht. KMD nxit policinë e Fierit dhe Prokurorinë e rrethit gjyqsor Fier që të nisin hetimet, të ndalojnë dhunuesin dhe të zbatojnë rigorozisht legjislacionin penal. Ngjarjet e dhunshme ndaj gruas, janë të papranueshme dhe duhet të jenë të dënueshme në një shoqëri që pretendon respektim të dinjitetit njerëzor. Kom ...
Lexo më shumë
KMD dhe KQZ rekomandime për fushatën elektorale
KMD dhe KQZ rekomandime për fushatën elektorale
Në kuadër të përgatitjeve të zgjedhjeve parlamentare të 25 prillit dhe respektimit të detyrimeve Kushtetuese dhe ligjore, Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve dhe Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, kanë nënshkruar një dokument me disa Rekomandime të përbashkëta për subjektet politike pjesëmarrëse në fushatën elektorale. Rekomandimet kryesore synojnë ndërgjegjësimin e subjekteve politike dhe administratës zgjedhore mbi: – Respektimin e parimit të barazisë; – Ndalimin e diskrimi ...
Lexo më shumë
Deklaratë për shtyp 13 gusht 2020
Deklaratë për shtyp 13 gusht 2020
Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi po ndjek me shqetësim situatën në pikën kufitare të Kakavijës, që për shkak të marrjes së masave anti COVID19, ka shkaktuar vonesa e vështirësi në kalimin e qytetarëve shqiptarë në Republikën e Greqisë. Radhët e gjata, temperaturat e larta dhe mungesën e shërbimeve të higjenës e ndjejnë më shumë të moshuarit, gratë shtatzëna, fëmijët dhe personat me aftësi të kufizuar, si dhe njerëzit me probleme me shëndetin. Në këtë kontekst, Komisioneri për Mbrojtjen ...
Lexo më shumë
KMD reagon për aktet vandale ndaj tabelave orientuese në gjuhën greke
KMD reagon për aktet vandale ndaj tabelave orientuese në gjuhën greke
Deklaratë për mediat Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi dënon aktet e vandalizmit të tabelave orientuese në gjuhën greke të sinjalistikës rrugore, në disa njësi administrative në Finiq. Komisioneri Dr. Robert Gajda fton qytetarët të distancohen nga këto provokime vizive dhe të ruajnë bashkëjetesën shekullore të të gjithë grupeve shoqërore, apo pakica kombëtare, që gëzojnë të drejtat e Njeriut si të gjithë të tjerët, si vlerë e patjetërsueshme Kombëtare. Komisioneri për mbrojtjen nga Dis ...
Lexo më shumë
Deklaratë e Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi  dhe Qendrës për Bashkëpunim Ndërfetar.
Deklaratë e Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi dhe Qendrës për Bashkëpunim Ndërfetar.
KMD dhe QBNF ngushëllojnë familjen Josifi për humbjen e pakuptimtë të dy jetëve dhe mbështet hetimet gjithëpërfshirëse të Prokurorisë e Tiranës për rrethanat e ngjarjes që tronditën opinionin publik. Në këtë kontekst, ftohen mediat të raportojnë ngjarjen me standartet e kodit të etikës dhe vetëpërmbajtje në mos diskriminimin e komuniteteve fetare, me etiketime që cenojnë dinjitetin e njeriut dhe besimin fetar. Ngjarje me ndjeshmëri të lartë publike kanë nevojë të trajtohen nga institucionet shte ...
Lexo më shumë
[events-calendar-templates template="default" category="all" date_format="default" start_date="" end_date="" limit="10" order="ASC" hide-venue="no" time="future" title="Evente"]

Viti 2020

Vendime të KMD-së

Viti 2018

Vendime të KMD-së

Viti 2016

Vendime të KMD-së

Viti 2014

Vendime të KMD-së

Viti 2012

Vendime të KMD-së

Viti 2019

Vendime të KMD-së

Viti 2017

Vendime të KMD-së

Viti 2015

Vendime të KMD-së

Viti 2013

Vendime të KMD-së

Viti 2011

Vendime të KMD-së

Viti 2019

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2017

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2015

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2013

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2011

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2018

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2016

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2014

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2012

Rekomandime dhe Opinione

Viti 2017

Rekomandime Legjislative

ZYRAT

Tiranë

23

Shkodër

Fier

Korçë

SONDAZH

A jeni ndjerë ndonjëherë të diskriminuar

Loading ... Loading ...

GALERI

Tiranë

et-

Adresa: Rruga “Durrësit” Nr.27 Tiranë
Tel: + 355 4 243 1078
E-mail: info@kmd.al

Shkodër

et-

Adresa: ADISA Ish-Konvikti Safet Spahiu, Rruga: Edith Durham
Kodi Postar: 4001
Tel: + 355 67 449 6586
E-mail: info@kmd.al

Korçë

et-

Adresa: Pranë Ish Bashkisë Korçë, Rr:28 Nentori, Nr.1
Kodi Postar: 7001
Tel: +355 69 620 7371
E-mail: info@kmd.al

Fier

et-

Adresa: ADISA Lagjia 11 Janari, “Shtëpia e Ushtarakëve”
Kodi Postar: 9301
Tel: +355 69 516 1864 

Rreth Nesh

Veprimtaria e Komisionerit realizohet nëpërmjet shqyrtimit të ankesave të subjekteve që pretendojnë se janë viktima të sjelljeve diskriminuese apo që e nxisin atë, jo vetëm nga  administrata publike, por edhe nga subjektet private.

Shkarkoni Aplikacionin

Shkarko aplikacionin për versionin IOS

 Shkarko aplikacionin për versionin ANDROID